Spilling på nett


Både barn og voksne spiller på internett. Lær deg hvordan du gjør dette på en sikker måte. 

NorSIS samarbeider med SANS om å lage den norske versjonen av det månedlige nyhetsbrevet OUCH! Denne månedens utgave tar for seg hvordan du  spiller sikkert på nett. Ofte knytter man sensitiv informasjon som kredittkort til disse kontoene, noe som gjør at det er viktig å beskytte  kontoene og utstyret som brukes.

Spilling på nett innebærer som regel også samhandling med andre. Svindlere vet å utnytte dette og bruker ofte disse mediene for å svindle brukere.

For foreldre er det viktig å vite hvilke trusler det er når barna spiller på nett og ha en dialog med barna om hva de må være oppmerksom på. Det er viktig at man sikrer alle PC-er som er koplet på intenett, også om de kun brukes til å spille.

NorSIS anbefaler

  • Bruk et sterkt passord, både for datamaskinen og for kontoer på nett. Er det mulig å bruke to-stegs verifisering så bruk det
  • Bruk forskjellige passord på forskjellige tjenester
  • Sikre datamaskinen ved å oppdatere operativsystem og alle programmer, også spillene du bruker
  • Bruk antivirus og sørg for at det er oppdatert
  • Last ned spillene og utvidelser av spillene kun fra nettsider du stoler på, og kun fra leverandørens nettside
  • Følg med på hjemmesiden til spillet du spiller, for mer informasjon om sikkerhet

Les mer

Les hele nyhetsbrevet hos securingthehuman.org.

Se gjennom arkivet hos securingthehuman.org/ouch

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.