Spennende dag for informasjonssikkerhetsmiljøet på Gjøvik


Statsministeren besøkte i dag informasjonssikkerhetsmiljøet på Gjøvik.

Center for Cyber and Information Security (CCIS ) var vertskap og styreleder Morten Irgens presenterte hvilket formål CCIS har, forskningsområder innen informasjonssikkerhet og partnere i dette arbeidet. Statsminister fikk også en omvisning i biometrilabben hvor hun selv fikk teste ut nye biomteriløsninger sammen med studenter og forskere. Blant annet gjenkjenning ved hjelp av blodårer, som er mer sikkert enn fingeravtrykk.

NorSIS ved konstituert adm.dir Tone H. Bakås, presenterte NorSIS sin rolle som verktøy for regjeringen i å bedre informasjonssikkerheten i Norge. Blant annet ble Nasjonal Sikkerhetsmåned fremhevet, samt resultat av årets opplæringspakke for bedrifter som i år nådde ut til 275 000 ansatte i Norge. Også gratistjenesten Slettmeg som drives av NorSIS, ble presentert. Tjenesten opplever en økning i antall henvendelser og har i løpet av ett år håndtert omkring 7000 henvendelser fra folk i alle aldre som har opplevd ulike former for krenkelser på nett. Slettmeg driftes via en telefonvakt i ukedagene, samt veiledninger som ligger tilgjengelig på slettmeg.no.

Gjøvik har det ledende fagmiljø i Norge innen informasjonssikkerhet – et sterkt fagmiljø både innen forskning, utvikling og kompetanse. Miljøet er stort og omfatter også en tilknytning til Cyberforsvaret på Lillehammer. Både Morten Irgens (CCIS) og Tone H. Bakås (NorSIS) var svært fornøyde med dagens besøk og at statsministeren fikk enda mer forståelse av viktigheten av å sikre vårt stadig mer digitaliserte samfunn.

Statsministeren besøker CCIS

Statsminister Erna Solberg i møte med Center for Cyber and Information Security (CCIS).