Sofie Nystrøm er ny direktør for CCIS


Sofie Nystrøm er ny direktør for Center for Cyber and Information Security ( CCIS )

-Jeg har jobbet med sikkerhet hele min karriere, og søkte meg til CCIS fordi det å utvikle kunnskap og kompetanse innen informasjonssikkerhet er noe av det viktigste vi kan gjøre i Norge når det gjelder å sikre fremtidig bærekraft, sier Nystrøm.

Nystrøm er i dag utvalgsmedlem i Regjeringens nye Digitale Sårbarhetsutvalg. Hun har tidligere vært Vice President og Head of Group Security i Telenor Group, og divisjonsdirektør og Chief information security officer i DNB Bank med konsernansvar innenfor sikkerhet, compliance og risikostyring. Nystrøm ledet nyetableringen av NorCERT i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og har i tillegg erfaring fra SIS (nå NorSIS) hos SINTEF, og Silicon Valley hvor hun jobbet for Sun Microsystems labs.

Morten Irgens, styreformann i CCIS, er henrykt.

-Norge etablerer en signifikant nasjonal og europeisk posisjon med CCIS, og trenger en tydelig og dyktig leder med sterk kompetanse innen informasjonssikkerhet.  Nystrøm er alt dette og mer. Vi er svært glad for at hun kaster seg inn i jobben som leder for CCIS, sier han.

-CCIS er en frontrunner i forhold til å sikre kompetanse innen informasjonssikkerhet. Det skal bli spennende å jobbe med så dyktige mennesker, sier Nystrøm. Ikke minst er muligheten for samarbeid med NTNU som følge av fusjonen fantastisk for CCIS. NTNU har også sterk kompetanse på fagfeltet, og et samarbeid mellom CCIS og NTNU vil styrke den nasjonale satsingen på informasjonssikkerhet, legger hun til.

CCIS er et partnerfinansiert forsknings- og kompetanseutviklingssenter. Forsvar, sikkerhetsmyndigheter, næringsliv og akademia har gått sammen om å danne en sterk samarbeidsmodell.

-Nå i etableringsfasen vil fokuset være på å få de store byggeklossene på plass. Langsiktighet er en nøkkelfaktor. Vi skal også sørge for at partnerne får det de forventer, og fokusere på rekruttering til senteret.

Nystrøm har ledet CCIS fra 18. mars 2015.

Les mer om CCIS her.