SMS phishing


Ikke la deg lure til å oppgi brukernavn og passord til uvedkommende på sms.

Flere har mottatt tekstmeldinger (sms) som ser ut til å komme fra Finn.no der man blir bedt om å bekrefte opplysninger om brukerkontoen.

Det er mulig å forfalske «avsender» i både e-post og tekstmeldinger. Det betyr at selv om meldingen ser ut til å komme fra  FINN.no kan det være svindlere som står bak. Vær skeptisk dersom du ikke venter en SMS eller e-post fra Finn. Dersom du for eksempel ikke venter penger inn på din brukerkonto og får en SMS elle re-post med beskjed om at du har penger til gode, er det sannsynlig at noen prøver å lure deg.

NorSIS anbefaler

Dersom du klikker på en lenke fra en sms eller e-post, så sjekk nettadressen (url-en) til innloggingssiden du kommer til når du har trykket på lenken.  Om du er i tvil gå til forsiden på FINN.no og logg deg inn via forsiden, eller ta kontakt med Kundeservice.  Vær ekstra skeptisk dersom språket i meldingen er på engelsk eller dårlig norsk

Les mer

Om hva phishing er

finn.no om svindelforsøk via sms

 

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.