Skatteetaten advarer mot falske e-poster


Dette er et forsøk på svindel - ikke oppgi kredittkortinformasjon.

Skatteetaten har fått meldinger om at det er sendt ut falske e-poster med emnefelt: “er berettiget til a motta en skatterefusjon pa: 6874,44 NOK”. E-posten er ikke fra Skatteetaten men et forsøk på svindel.

I e-posten får mottaker beskjed om at hun eller han “er berettiget til a motta en skatterefusjon”. For å få utbetalt pengene må man sende inn sensitiv informasjon ved å trykke på en lenke. Dette er et såkalt phishing-forsøk, for å lure til seg kredittkortnummer og koder.

Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post. Skatteetatens elektroniske kommunikasjon med skattytere skjer etter man har logget seg inn.

Hvis man har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en e-post – sperr kort og konti så raskt som mulig. Ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, eller svar på e-posten. Trykk ikke på noen eventuelle lenker eller vedlegg. Slike e-postsvindler kommer i bølger, og de har også tidligere kommet i forbindelse med selvangivelse og skatteoppgjør.

Les mer hos Skatteetaten her.

Les mer om ulike typer nettsvindel og historien bak.

 

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.