Nye leksjoner i kurset “Sikkerhet for seniorer” og møt oss på Digital festival i september


NorSIS har lagt ut to nye leksjoner til sitt sikkerhetskurs for seniorer. Sikkerhetskurset er en selvstudie og det er så langt lagt ut 8 leksjoner med separate emner i hver leksjon. Siden lanseringen før ferien, som inneholdt 6 leksjoner, er det nå ytterligere lagt til leksjoner om å handle på nett og om bruk av offentlige tjenester på nett.  Tilsammen er det planlagt 13 leksjoner. Du finner leksjonene på Nettvett.no

Møt oss på Digital festival 2019

NorSIS og sikkerhetskurset for seniorer vil være en del av den Digitale festival. Dette er en festival som støttes av Nasjonalbiblioteket og er et samarbeidsprosjekt ledet av Fylkesbiblioteket i Akershus som har med seg  Seniornett, Deichmanske bibliotek, Lørenskog bibliotek, Oppegård bibliotek og Ullensaker bibliotek i arragementet.

Norsis vil sammen med Deichmanske bibliotek ha to arrangementer i regi av Digital Festival, et i hovedbiblioteket og et i Deichmanske sine lokaler på Furuset. NorSIS vil ha et kort foredrag om sikkerhet og sikkerhetskultur, med vinkling mot seniordelen av befolkningen. Mest tid i disse arrangementene vil blir brukt på seniorer som møter med spørsmål knyttet til bruk av internett. De som møter opp vil få anledning til å kjøre gjennom deler av seniorkurset med instruktører til stede.

Digital Festival arrangeres i uke 38, og NorSIS/Deichmanske sitt arrangement er planlagt 17. September i hovedbiblioteket og 18. September på Furuset. NorSIS vil komme tilbake med mer detaljert informasjon om disse arrangementene.

Les mer om Digital festival 2019