Sårbarhet i Internet Explorer blir utnyttet av hackere


Sårbarheten utnyttes aktivt i angrep, og det finnes ingen patch.

Fredag 17. januar advarte Microsoft om en sårbarhet i Internet Explorer. Den kan brukes av hackere til å få tilgang til datamaskinen, ved å lure brukeren inn på en nettside med spesielt utformet kode.

US-CERT melder at hackere allerede aktivt utnytter denne sårbarheten, så det er absolutt en reell risiko for at de som fortsatt bruker Internet Explorer blir hacket.

For øyeblikket finnes det ingen patch, så det er ikke mulig å få tettet dette sikkerhetshullet gjennom en oppdatering.

Det beste tiltaket mot denne sårbarheten, er å slutte å bruke Internet Explorer.

Microsoft har selv tidligere uttalt at det er farlig å bruke Internet Explorer som en vanlig nettleser. Istedenfor kan man bruke alternativer som f.eks. Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Google Chrome. Det finnes også andre nettlesere som kan brukes. På nettvett.no har vi laget en  veiledning for hvordan du kan endre standard nettleser i Windows 10.

Dersom man er avhengig av å bruke Internet Explorer i jobbsammenheng, kan man implementere mer manuelle tiltak som begrenser muligheten til å utnytte sårbarheten i noe grad, på bekostning av enkelte funksjoner i Internet Explorer. Microsoft omtaler disse i sikkerhetsvarselet sitt.