Safer Internet Day 2017


Den 7. februar var det den internasjonale Safer Internet Day, Dagen markeres hvert år i over 100 land. Dagen er dedikert til barn og unges bruk av internett, og i år er mottoet: ”Be the change – unite for a better Internet”.

I dagens samfunn blir barnas oppvekst grundig dokumentert enten de er sammen med familie eller de er på skolen, i barnehagen eller på fritidsaktiviteter. Bildene deles enkelt ved hjelp av digitale verktøy og tjenester. Det er imidlertid mange grunner til å reflektere over denne praksisen, og derfor valgte blant annet Datatilsynet og Senter for IKT i utdanningen å benytte årets Safer Internet Day til å fremheve barns rett til personvern med et frokostseminar på Litteraturhuset, samt lansering av mye nytt materiell.

Materiellet og filmene finner på www.dubestemmer.no

Dubestemmer.no er en nettressurs om personvern, nettvett og digital dømmekraft, og drives av Senter for IKT i utdanningen og Datatilsynet. Her finner du fagstoff, diskusjonsoppgaver, filmer og mye annet om personvern, digital mobbing, kildekritikk og sosiale medier. I 2017 feirer prosjektet 10-årsjubileum, og frokostseminaret er en av flere markeringer av dette jubileet.

“Safer Internet Day” organiseres av Insafe, som ligger under EU-kommisjonens Safer Internet Program. Formålet er å skape bevissthet rundt barn og unges bruk av Internett slik at de får en tryggere digital hverdag.