Safer Internet Day 2016


Safer Internet Day arrangeres i dag, 9. februar, med forskjellige arrangementer over hele verden.

Safer Internet Day avholdes i februar hvert år. Safer Internet Day har som mål å promotere trygg og mer ansvarsfull bruk av nett og mobil, spesielt blant barn og unge.

I år skal fokus være på aktiv deltagelse for å skape et tryggere nett for barn og unge. I Norge har vi hashtaggene #hvagjørdu og #whatcanyoudo som setter fokus på dette, og på verdensbasis generelt brukes #Iplaymypart og #playyourpart.

I Norge arrangeres Safer Internet Day av Medietilsynet Trygg bruk, Kors på halsen, NorSIS, Redd Barna, og Senter for IKT i utdanningen. Arrangementet strekker seg over to dager, fra 9. til 10. februar. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon, Datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon, og blogger Sophie Elise Isachsen vil delta. Arrangementet finner sted i Røde kors konferansesenter i Oslo.

Les mer om arrangementet i Norge her.

I EU gjennomfører European Network and Information Security Agency (ENISA) en egen bevissthetskampanje i forbindelse med Safer Internet Day. De har laget fem plakater med sikkerhetstips. De engelske versjonene av disse finner du her.

 

Les mer

Offisiell nettside for Safer Internet Day

Offisiell nettside for Safer Internet Day 2016 i Norge

Better Internet for Kids

Safer Internet Day på Twitter: @safeinternetday