Runa Sandvig på Security Divas


Holdt foredrag om sine erfaringer

Runa Sandvig holdt et spennende foredrag om manglende fokus på informasjonssikkerhet knyttet til produkter koblet opp mot internett. I tillegg kom hun også med en oppfordring til publikum om å søke sine egne utfordringer.

 

RunaSandvig_SecurityDivas2016

Runa Sandvig holdt foredrag på Security Divas konferanse dag 2.

 

Runa Sandvig har de siste årene blant annet blitt kjent for sitt arbeid knyttet til Tor-prosjektet og sitt møte med Snowden. Som gjest hos Skavlan i fjor høst ble hun kjent for de fleste i Norge og bidro med å sette fokus på myndighetenes rolle knyttet til personvern og overvåkning.

Under dagens presentasjon snakket Runa mer om sin vei videre. Blant annet om sitt arbeid og interesse for at norske mediehus bør jobbe mer aktivt med kilde og personvern. Dette er noe mediehusene bør jobbe med mer tverrfaglig, og dermed inkludere både ledelse og journalister i arbeidet med informasjonssikkerhet.

På slutten av foredraget kom Runa Sandvig med en oppfording til alle. Man blir aldri for gammel til å lære noe nytt. Og man bør heller ikke la seg stoppe av manglende utdannelse eller sette begrensinger på seg selv. Så lenge du vil, er nysgjerrig og søker en utfordring, så gå veien og våg å prøve og feile.

Runas beste tips for “white – hacking” er: prøv, prøv og prøv igjen!