Refleksjoner etter Security Divas 2018


Hele 166 kvinner var samlet under årets Security Divas konferanse på Gjøvik 18.-19. januar. Takket være dyktige foredragsholdere, gode samarbeidspartnere og fantastiske deltagere har vi for 8. året på rad hatt to inspirerende og lærerike dager.

Nye talenter

En viktig del av Security Divas 2018 var samarbeidet med NTNU, FIH og HIOA som gjorde at vi kunne tilby inntil 40 kvinnelige studenter gratis deltagelse på konferansen. I tillegg til faglig påfyll er dette en arena hvor studentene får se hva som rører seg i bransjen og de får møte rollemodeller som de kan relatere seg til. For noen kan dette gi den lille ekstra motivasjonen de trenger til å virkelig satse på en karriere innen informasjonssikkerhet. Flere av de mer erfarne foredragsholderne gjorde også et poeng av at om de jobbet innen HR ville de ha stilt seg opp utenfor lokalet i håp om å tilrekke seg nye talenter.

Les mer: Jenteprosjektet Ada ved NTNU besøkte Security Divas (Oppland Arbeiderblad)

Faglig påfyll

I år ønsket vi å sette fokus på temaet:” cybersikkerhet og digitale trender”. Verden endrer seg i et høyt tempo på grunn av digitaliseringen vi opplever akkurat nå. Vi hører om den fjerde industrielle revolusjon, om nye teknologier som står på trappene som vil være i stand til å forandre hvordan vi jobber og lever. Hvordan kan vi som jobber med informasjonssikkerhet forberede oss på denne utviklingen?

Silvija Seres, teknolog og investor, snakket om ledelse i digitaliseringens tid. Med sine historiske betraktninger og skarpe refleksjoner ga hun alle større innsikt i tiden vi lever i og de utfordringene vi står overfor.

Tingenes internett og industrielle prosesser var tema både hos Accenture’s Gisele Widdershoven, og KraftCert’s Margrete Raaum. Forbrukerrådet snakket om de samme utfordringene fra forbrukernes ståsted.

Med stor bredde i foredragene var det mange muligheter for å både tilegne seg ny kunnskap og inspirasjon til å lære noe nytt. Foredraget fra Operasjon Dark Room satte følelsene i sving for mange og samtidig inspirerte det forhåpentligvis noen til å ville satse på en karriere innen digital etterforskning.

Les mer: Program Security Divas 2018 

En god møteplass

Mye av sukseen bak konferansen ligger i det at det er en konferanse for og med kvinner. Ikke mange andre IT-konferanser i Norge som kan skilte med 14 kvinnelige foredragsholdere på programmet. Dette er vi stolte av, og og tenker at flere konferanser kunne gjort en innsats for å invitere flere kvinnelige talere. Flere har holdt sine første eksterne foredrag på Security Divas, sannsynligvis fordi konferansen oppleves som en trygg arena. Og hvor ofte har en 1.års student ellers mulighet til å sitte til bords med næringslivsledere og diskutere både fag og livet?

 

Tusen takk til våre samarbeidspartnere for støtte til gjennomføring av arrangementet!


acc_sig_blk_cmyk