Postens logo misbrukes i nytt svindelforsøk


Spammailene kommer i flere variasjoner, men har med pakkelevering å gjøre.

Posten melder via sine nettsider om at merkevaren deres denne uke blir misbrukt i et nytt svindelforsøk.

Det er distribuert spammail denne uke, hvor det ut i fra innhold og avsender utgir seg for å være Posten. Det er ikke Posten som har sendt ut disse mailene. Mailene kommer i flere variasjoner, men har med pakkelevering å gjøre. Posten oppfordrer alle kundene sine til å slette denne type mailer, uten å klikke på linkene i mailen. For å spore sendinger – benytt posten.no eller Postens sporingsapp.

Vi har sendt ut pressemelding og lagt ut info på vår hjemmeside, der vi oppfordrer alle våre kunder til å slette slike mailer, og ikke klikke på linkene i mailen, sier pressesjef John Eckhoff til VG. Han understreker at det ikke er Posten som selskap som blir angrepet.

Men de misbruker vår troverdige merkevare. Ved å bruke vårt ikon, eller sende lenker til adresser som er svært lik vår, håper svindlerne folk klikker på lenker som låser PC-en din. Når den er låst krever de penger for å låse dem opp igjen, eller gir deg problemer på andre måter, forklarer Eckhoff.

Det siste halvannet året har posten opplevd svindelforsøk flere ganger.

Det er en kjent svindlermetode og et par ganger i fjor måtte vi, slik som i dag, ut og informere folk om at spam-epostene, sier Eckhoff.

Eckhoff anbefaler alle å sjekke adressefeltet i e-posten. Posten skal alltid ha posten.no etter alfakrøllen.

Kilde: Posten

Kilde: VG

Få mer råd og tips på NettVett.no