Phishing fra «Skatteetaten»


Mange forventer i disse dager skatteoppgjør, og svindlerne vet å utnytte dette.Flere personer har mottatt en e-post fra «Skatteetaten» der man blir bedt om å klikke på en lenke og oppgi informasjon for å få utbetalt pengene sine. Dette er en typisk phishing e-post, hvor svindlere forsøker å samle inn informasjon som de senere forsøker å selge eller å misbruke til egen gevinst. Typisk informasjon svindlerne ønsker er kredittkortnummer, kontonummer, koder og passord.- Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post. All vår elektroniske kommunikasjon med skattytere skjer innlogget, sier Skatteetaten til Nettavisen.

NorSIS anbefaler

  • Ikke klikk på lenker i e-post som ber deg oppgi informasjon som kredittkortnumer, brukernavn og passord.
  • Er du i tvil; gå inn på nettsiden til de som ser ut til å sendt e-posten eller ring og sjekk om de har sendt denne e-posten –  i dette tilfellet Skatteetaten. Det kan også typisk være banken din.
  • Har du oppgitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik e-post, ta kontakt med banke din og sperr kort og konti så raskt som mulig.

Les mer

Nettavisen

Om Phishing

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.