Passordhvelv – OUCH! nyhetsbrev


I septemberutgaven av OUCH!-nyhetsbrevet forklares det hva passordhvelv er, hvordan det brukes, og hvorfor du burde ta det i bruk.

Denne månedens nyhetsbrev OUCH! fra SANS forklarer hva passordhvelv er, hvordan de fungerer, og hvordan de skal brukes. Den norske utgaven er oversatt av NorSIS.

Les OUCH! september – Passordhvelv

Et problem med vanlige passord er at det er svært vanskelig å huske passordene dersom de skal være sterke nok, og unike for hvert nettsted eller hver tjeneste. Dette er grunnen til at passordhvelv finnes. Passordhvelv er apper som lar deg lagre passord på en trygg og sikker måte. Istedenfor å huske alle passordene, trenger du da kun å huske hovedpassordet for passordhvelvet. Det må selvfølgelig må være veldig sterkt og helt unikt, men det går bra når det er det eneste du må konsentrere deg om å huske.

Mange passordhvelv har også funksjonalitet som gjør innloggingsprosessen mye raskere og enklere. Kort fortalt er passordhvelv noe som vil øke sikkerheten din og forbedre brukeropplevelsen din.

NorSIS anbefaler

Les nyhetsbrevet for å sette deg inn i konseptet med passordhvelv, og riktig bruk av dem.

Husk at passordhvelv ikke er noen erstatning for den ekstra gode sikkerheten du får ved å bruke totrinns bekreftelse, bruk gjerne begge deler.

Kilder

Originalutgaven av månedens nyhetsbrev på engelsk

SANS: OUCH! Security Awareness Newsletter

Alle norske OUCH!-oversettelser på Nettvett.no

Veiledning om totrinns bekreftelse på Nettvett.no