Passord gjort enkelt – OUCH! nyhetsbrev


Aprilutgaven av OUCH!-nyhetsbrevet handler om hvordan man lager sterke passord på en enkel måte, hvordan man holder styr på dem, og hvordan man sikrer innlogginger på best mulig måte.

Denne månedens nyhetsbrev OUCH! fra SANS handler om passord og innlogging, og hva som kan gjøres for å styrke passordene og sikre innloggingene, men på en enkel måte. Den norske utgaven er oversatt av NorSIS.

Les OUCH! april – Passord gjort enkelt

Det som gjør et passord sterkt, er først og fremst lengde. For å oppnå det på en enkel måte kan man bruke en setning som et passord, kalt passordsetning. Dette gjør også passordene lettere å huske.

Men det er også viktig å bruke unike passord overalt, gjenbruk av passord er en risiko. Da kan det lett bli vanskelig å huske alle, selv om de er passordsetninger. Derfor anbefales det å skrive dem ned, og man kan gjerne bruke et passordhåndteringsprogram, et såkalt passordhvelv.

For å sikre at ikke uvedkomne logger inn på kontoene dine selv om passord skulle komme på avveie, anbefales det også at man tar i bruk 2-trinns bekreftelse overalt hvor det er en mulighet. Dette øker sikkerheten dramatisk, og er langt enklere å ta i bruk og forholde seg til enn det mange tror.

NorSIS anbefaler

Les nyhetsbrevet, og sett deg inn i rådene som gis. På Nettvett.no finner du en veiledning med alt du trenger å vite om sikker pålogging.

Ressurser

Originalutgaven av månedens nyhetsbrev på engelsk
SANS: OUCH! Security Awareness Newsletter
Nettvett.no – Sikker pålogging
Nettvett.no – Aktiver 2-trinns bekreftelse!
Nettvett.no – Slik lager du sterke passord

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.