OS X Mavericks og varslinger


Oppgradert OS, nye muligheterDen 22. oktober ble Mac OS X Mavericks lansert. Med bedre flerskjermhåndtering, oppgradert Safari og en smartere kalender, er det mange gode grunner til å oppgradere. I tillegg er det gratis.

Dog er det noen funksjoner du bør ta en vurdering av.

Det er nå mulig å ha varslinger av ny epost, meldinger, kalenderhendelser og annet selv når skjermen er låst. Om du ikke synes det er greit at alle som går forbi din låste skjerm kan lese ingressen i ny epost, varsler om hendelser og private meldinger, bør du vurdere å skru av denne funksjonen.

Slik skrur du av de ulike varslingene ved låst skjerm

Du må klikke deg inn på de funksjonene du ikke ønsker å dele og fjerne krysset foran “Vis varslinger på låst skjerm”

iCloud Nøkkelring

Vi har mange passord vi må forholde seg til. Det er vanskelig å huske alle disse. Nøkkelringen til Apple er en av mange løsninger for å bistå i dette. Da kan du fortsatt ha forskjellige passord på ulike tjenester som vi har anbefalt hele tiden. Når det gjelder iCloud Nøkkelringen er spørsmålet om det er greit å la din krypterte database flyte fritt mellom ulike jurisdiksjoner og ulike Apple produkter du har godkjent. Er det greit å legge alle eggene i samme kurs, selv om kurven er låst med 256-bit AES kryptering?

NorSIS anbefaler

I samarbeid med Høgskolen i Gjøvik har vi engasjert en masterstudent til å vurdere sikkerheten på ulike nettbaserte og lokale passord-databaser. Konklusjonen av denne studien vil være klar sommeren 2014.

Det er fortsatt bedre å benytte nøkkelringen enn å ha det samme passordet overalt. I påventa ev studien nevnt over anbefaler vi at du gjør en verdivurdering av egen informasjon og treffer dine egne valg i forhold til å synkronisere alle dine passord med iCloud.

Les mer

Varsler

Nøkkelringen

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.