Oppdateringer for Windows, Apple, Google og Adobe


Flere leverandører har sluppet oppdateringer på "patche-tirsdag".

Nye versjoner for Windows, Apple, Google og Adobe.

Det er nye oppdateringer for Google Chrome, Apple har oppdateringer for iOS, tvOS, OS X, watchOS, Safari og Xcode, Windows har kritiske oppdateringer for sine systemer, dette gjelder særskilt Internet Explorer, mens Adobe har oppdateringer for Flash Player.

Det er viktig å merke seg at Windows ikke kommer til å rette sårbarheter i eldre versjoner av Internet Explorer for Windows 7 og 8.1, etter 12.1.2016. For disse operativsystemene bør man benytte IE 11.

 

Google

Google har sluppet en oppdatering for Chrome, versjon 47.0.2526.80. Oppdateringen retter sårbarheter knyttet til  Windows, Mac og Linux.

Google

 

Adobe

Adobe har en oppdatering som utbedrer 77 svakheter i Adobe Flash Player. Flere av svakhetene er kritiske og lar en angriper ta kontroll over systemet. Oppdateringene gjelder for Windows, Macintosh, Linux og ChromeOS.

Adobe

 

Apple

Apple har sluppet oppdateringene iOS 9.2 og OS X El 10.11.2. Begge oppdateringene utbedrer en rekke alvorlige svakheter. Det er også oppdateringer for WatchOS (2.1) og tvOS (9.1) og Safari (9.0.2).

Apple

 

Microsoft

Microsoft har gitt ut 12 oppdateringer som retter hele 71 svakheter. Åtte av oppdateringene er rangert som kritiske og fire er rangert som viktige. Disse omfatter Microsoft Windows, Internet Explorer, Edge, .NET Framework, Office, Skype for Business, Lync og Silverlight.

Det er viktig å oppdatere servere som har tjenester direkte mot internett, da en av de kritiske sårbarhetene gjelder Windows DNS. Det er ikke kjent at sårbarheten blir utnyttet, men angripere kan ta kontroll over en sårbar server.

Microsoft

NorSIS anbefaler:

Oppdater i henhold til leverandørenes anbefalinger.

Les mer:

digi.no

Microsoft