Oppdater Microsoft programmer


Microsoft har kommet med 7 rettelser som dekker 32 ulike sårbarheter denne måneden.

De fleste av sårbarhetene er knyttet til Internet Explorer.  Microsoft betegner selv fire av sårbarhetene som kritiske.

Microsoft kommer med rettelser til sine programmer hver andre tirsdag i måneden. Det har den siste tiden også vært andre leverandører som legger seg mot samme oppdateringsfrekvens. Adobe kom i går med oppdatering til programmet Shockwave Player.

Microsoft minner også om at de kun støtter og oppdaterer Windows XP til 8. april 2014. Uten oppdateringer fremover er plattformen sårbar for angrep, virus og annen ondsinnet kode.

NorSIS anbefaler

  • Oppdater programmene snarest.
  • Kjør en sjekk av PC-en og se om det er andre programmer som også må oppdateres. Mange programmer kommer ikke med automatiske rettelser slik som Microsoft gjør. Installer gjerne et verktøy som hjelper deg med dette. Forslag til slike verktøy finner du på NorSIS/verktøy
  • Oppdater også Adobe Shockwave Player om du har dette installert
  • For virksomheter med mange applikasjoner, anbefaler vi at oppdateringene testes først slik at man ser at applikasjonene fortsatt fungerer med nye versjoner.
  • Gå grundig gjennom om din virksomhet fortsatt har datamaskiner med Windows XP som er i bruk.  Disse bør snarest oppgraderes til andre operativssytemer

Les mer

 

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.