Oppdater flere programmer nå


Microsoft, Adobe, Oracle og Google har kommet med oppdateringer som øker sikkerheten.

Flere leverandører kommer nå med oppdateringer til omtrent samme tid. Andre uke i måneden er derfor en god anledning til å sjekke om det er oppdateringer til programmene og operativsystemene du eller virksomheten bruker. Oppdateringene nevnt her er rettelser av programmer som det er sikkerhetsproblemer med, og å gjennomføre oppdateringene vil redusere sannsynlighetene for at datamaskinen f eks får virus.

Microsoft – oppdatering haster

Microsoft kommer med oppdateringer andre tirsdag hver måned. Microsoft retter i april 26 svakheter  med sine 11 oppdateringer. Fire av disse oppdateringene er vurdert til å være kritiske, og kan medføre at en angriper kan ta kontroll over systemet ditt, dersom brukeren åpner en nettside eller åpner et dokument. Det er derfor viktig at oppdateringene blir gjort snarest mulig. Oppdateringene i april gjelder for Windows, Internet Explorer, .NET, Office og Server.

Adobe Flash Player – haster også

Adobe har kommet med oppdatering til Adobe Flash Player til både Windows, Linux og Mac OSX. Denne oppdateringen retter en svakhet som Adobe beskriver at kan utnyttes av angripere. Det er derfor også viktig at Adobe Flash Player blir oppdatert snarest mulig.

Oracle – inkludert Java

Oracle har fortsatt kvartalsvise oppdateringer for sine programmer. Denne gang har de rettelser til flere kritiske sårbarheter i Java. De oppdaterer også svært mange av sine andre programmer, som Oracle Database, Oracle Fusion Middleware, Oracle Hyperion, Oracle Enterprise Manager, Oracle E-Business Suite, Oracle Supply Chain Suite, Oracle PeopleSoft Enterprise, Oracle JDEdwards EnterpriseOne, Oracle Siebel CRM, Oracle Industry Applications, Oracle Sun Systems Products Suite, Oracle MySQL og Oracle Support Tools.

Google Chrome

Google har rettet 45 sårbarheter, og kommet med Chrome versjon 42.  Den nye versjonen av nettleseren har slått av NPAPI som standard. Dette vil gjøre at for eksempel Oracles Java-plugin ikke vil fungere uten endringer i instillingene til nettleseren.

 

NorSIS anbefaler

  • Oppdater alle programmer etter anbefaling fra leverandøren
  • Sjekk også programmer du ikke får informasjon om oppdatering av. Installer gjerne et program som kan sjekke om det er aktuelle oppdateringer. Et eksempel er programmet PSI fra Secunia.
  • Gjennomfør oppdateringer på alle datamaskinene i virksomheten og i familien
  • Hjelp gjerne venner og familie med å holde programmene på datamskinen oppdatert også

Les mer

Microsoft

Adobe

Oracle

Google