Obama ønsker nye lover mot hacking


Obama ønsker nye lover mot hacking etter cyber angrepet på Sony.

NTB melder i dag om at USAs president Barack Obama vil gjøre det enklere å dele informasjon om hackerangrep og vil forby salg av stjålet kredittkortinformasjon i utlandet. Dette skal bidra til å gjøre det vanskeligere å selge bruk av botnett, som kan brukes til hackerangrep og spredning av søppelpost.

Et nytt lovverk skal også legge til rette for å dele mer informasjon mellom privat sektor og offentlige myndigheter for å bedre cybersikkerheten.

Ønske om et mer omfattende lovverk mot hacking, kommer i etterkant av at Sony Pictures før jul ble hacket av en gruppes om kalte seg Guardians of Peace. Årsaken var Sony-filmen «The Interview», som gjør narr av Nord-Koreas leder Kin Jong-un. Hackerne offentliggjorde blant annet pinlige eposter fra selskapets ledere. Som kjent ble filmpremieren av denne filmen utsatt som følge av denne hackingen.

Forslaget om et nytt lovverk mot hacking følges opp ved at The White House arrangerer en “Summit on Cybersecurity and consumer Protection” på Stanford University denne uke.

Les mer om dette i Washington Post