Ny sikkerhetsoppdatering fra OpenSSL


Flere sikkerhetsoppdateringer var med da OpenSSL lanserte versjon 1.0.2 torsdag 19.mars Open SSL er en påminnelse om hvor mye av Internetts teknologi som vedlikeholdes av en håndfull av programmerere som arbeider på lavbudsjett. Denne programvaren brukes av tusenvis av selskaper over hele verden for å kryptere kommunikasjon. På torsdag kom det en ny sikkerhetsoppdatering fra denne grupperingen. OpenSSL-prosjektet skriver at denne nye versjoner av koden fikser en rekke sikkerhetshull, inkludert noen klassifisert som ” høy “alvorlighetsgrad.

OpenSSL brukes blant annet av Facebook, Google og Yahoo – samt av mange store norske organisasjoner. Som navnet antyder, brukes OpenSSL til Secure Sockets Layer (SSL) kryptering (også kjent som “Transport Layer Security” eller TLS) for nettsteder og tilknyttede nettverk, slik at dataene ikke kan leses av ikke-klarerte parter.

Denne oppdateringen fikser en rekke sårbarheter og noen andre oppdateringer.

NorSIS anbefaler

Oppdater til siste versjon av OpenSSL så snart du har anledning.

Les mer

Listen under viser hovedendringene mellom OpenSSL 1.0.2 og OpenSSL 1.0.2a (19.3.2015) og er hentet fra OpenSSL prosjektets egne sider:

http://www.openssl.org/news/openssl-1.0.2-notes.html

Kommentarer fra Krebson Security

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.