Ny runde med telefonsvindlere


Microsoft blir fortsatt utnyttet i telefonsvindel.

Med jevne mellomrom blir personer i Norge oppringt fra personer som utgir seg for å være fra Microsoft. Denne svindelformen har eksistert i mange år og det er helt tilfeldig hvem som blir ringt opp. Eneste mønsteret man kan ane er at det er personer fra samme område som blir oppringt i samme tidsrom. Det har også vært tilfeller hvor vedkommende som har blitt ringt til ikke har PC.

Tidligere har oppringningene vært fra utenlandske telefonnummere. Den siste runden med oppringninger i Nord-Norge har man benyttet telefonnummeret til Vadsø politikammer. Politiet advarer derfor mot å besvare eller ringe tilbake telefonnummer 78955465.

Svindelmetoden som benyttes er at man blir oppringt av personer som hevder de er fra Microsoft og at de har oppdaget virus eller andre problemer på offerets PC. De tilbyr seg å hjelpe ved at man oppsøker en webside som gir svindlerne fjerntilgang til offerets PC. De påstår deretter at problemene er løst og ønsker betaling eller de tilbyr abonnement på teknisk support. Ofrene blir skremt til å tro at de har virus eller andre problemer med PC-en for deretter å betale.

Seriøse aktører vil ikke foreta slike oppringninger.

Hvem som blir kontaktet er så langt NorSIS erfarer basert på tilfeldigheter, ikke at man har gitt fra seg informasjon som blir misbrukt.

NorSIS anbefaler:

Ikke la deg lure til å tro at PC-en din er infisert med virus. Fortell kollegaer, familie og venner at dette er svindel og ikke betal.

Har du oppgitt kreditkortnummeret ditt til svindlerne, kontakt banken din slik at de kan sperre kortet.

Les mer:

digi.no

digi.no – 2011 

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.