Ny opplæringspakke for Nasjonal sikkerhetsmåned


Fokus på mer involvering av de ansatte.

NorSIS er i gang med planlegging av Nasjonal sikkerhetsmåned 2016. Ett viktig verktøy for å nå ut til flest mulig i det forebyggende arbeidet, er opplæringspakken som i fjor ble brukt av over 360 000 ansatte rundt om i landet. Dette var ansatte både  i små og mellomstore bedrifter, samt større bedrifter og statlige virksomheter.

For at opplæringspakken skal være relevant og engasjere, blir den nå oppdatert på flere måter. Det nye materialet utvikles med tanke på å involvere de ansatte i større grad enn tidligere. Interaktive elementer vil være stikkordet i form av “spill” som vil gi innblikk i konsekvenser av å f. eks være uforsiktig på nettet. Vi ønsker å skape engasjement og refleksjoner knyttet til de avklarte temaene for sikkerhetsmåneden og da er det viktig at de ansatte får læringsaktiviteter som gir rom for diskusjon og refleksjon. Virksomheter som ønsker å benytte seg av opplæringspakken i oktober, bør derfor sette av tid til planlegging og gi de ansatte rom til å gjennomføre opplæringen og diskutere de ulike temaene.

 

Hovedteamer for sikkerhetsmåned / oktober 2016:

Uke 1: Med følelser som våpen

Datakriminelle spiller på våre følelser når de gjennomfører sine svindelforsøk. Det kan være ved å utgi seg for å være en kjæreste på nett som trenger penger. Vi deltar i en konkurranse for å vinne en et par gratis joggesko, hvor prisen vi betaler er personlig informasjon vi deler. Eller hva med å vinne Iphone til en krone? Seriøse aktører får merkenavnet sitt utnyttet ved at deres logo blir benyttet i phishing e-poster, reklame og konkurranser.

 

Uke 2: Netthygiene, virksomhetens beste forsvar!

De ansatte utgjør siste skanse av sikkerhet i en virksomhet. Ubevisste eller bevisste handlinger kan bidra til at bedriftssensitiv informasjon kommer på avveier, eller at konkurrenter får tilgang til bedriftshemmeligheter, kontrakter eller prototyper. Bruk av Drop-box og andre lagringsmedier kan også utgjøre en risiko hvis dette ikke er forhåndsgodkjent internt. I tillegg kommer alle tekniske sikkerhetstiltak som må oppdateres og vedlikeholdes.

 

Uke 3: Pass på pengene!

Det er økte svindelforsøk mot nettbank og netthandel. Økonomiske tap er vondt både for enkeltpersoner og bedrifter. Det er viktig å vite om truslene og hvordan man beskytter seg best mulig.

 

Uke 4: Mobilen – livets fjernkontroll

Mobiltelefoner inneholder app-er for nær sagt alle livets funksjoner. Vi overvåker låsesystemer, husholdningsapparater og biler via mobiltelefonen. Vi sjekker både privat og jobb e-post på mobilen. Vi lagrer bilder og deltar i sosiale nettverk med og uten faglig innhold.

 

For mer kontakt og informasjon:

For spørsmål om opplæringspakken, ta kontakt via epost: post@norsis.no

For mer informasjon om bestilling av opplæringspakken, se vår nettbutikk.

Har din virksomhet et ønske om å bidra som samarbeidspartner til årets sikkerhetsmåned, ta gjerne kontakt med prosjektleder Peggy S. Heie eller Birgitte Førsund.

Kampanjesiden til Nasjonal sikkerhetsmåned 2016 oppdateres fortløpende.

 

Ta gjerne kontakt med NorSIS og vi håper din virksomhet vil bidra og delta.