Ny norsk teknologi sikrer personvernet vårt


Snart lanseres Norges første kontaktløse kredittkort med fingeravtrykksleser. Vi er med andre ord snart i gang med biometrisk autentisering. Denne typen bekreftelse av identitet vil gjøre våre transaksjoner mye sikrere og forhåpentligvis bidra til å redusere omfanget av identitetstyveri.

Firmaet Zwipe har i samarbeid med Eika alliansen utviklet denne løsningen.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra både testbrukere og brukersteder på enkeltheten, sikkerheten og hastigheten på transaksjoner gjort med dette kortet på terminalene som er satt ut i forbindelse med piloten, sier forretningsutvikler Morten Danielsen i Sparebanken DIN som er en del av Eika alliansen.

zwipe-conseptZwipe sin proprietære biometriske autentiseringsløsning tillater bare at den rettmessige eieren av kortet kan aktivere og gjennomføre betalingen. Fordelen med enne løsningen er at brukernes biometriske data kun befinner seg på kortet.

Det er ingen eksterne databaser som skal vedlikeholdes eller som kan være sårbare for å bli hacket.

ID-tyveriprosjektet, ledet av NorSIS foreslo for flere år siden at dette burde implementeres i det planlagte nasjonale ID-kortet. Også her er det en fordel at enkelthet og sikkerhet prioriteres. Forøvrig viste vår undersøkelse i desember 2013 at nær 80 % av befolkningen er positive til denne typen sikring av personinformasjon.

positiv-biometri

Les mer

Zwipe

Aftenposten

idtyveri.info

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.