Nudes- forteller historiene bak deling av nakenbilder


Søndag 22. september starter en ny serie på nrk.no som du bør få med deg. Leder for Slettmeg.no, Hans Marius Tessem har vært manuskonsulent for serien.

– Serien sammenlignes med Skam, siden dette også i utgangspunktet er en ungdomsserie. Likevel er dette en serie alle bør få med seg, sier Hans Marius Tessem. Altfor mange undervurderer hvor kompliserte og vanskelige saker med deling av nakenbilder kan være, fortsetter han.

Tett på tre historier om deling av bilder

I Nudes følger vi tre ungdommer som sprer eller får sine bilder spredt. NRK har jobbet lenge og grundig med denne serien for å gjøre den så realistisk som mulig. I tillegg til å snakke med ungdommer har de studert historier og snakket med eksperter, som Slettmeg.no.

Det er viktig å få frem alle sider av slike historier, sier Hans Marius Tessem. Det er lett å dømme både de som deler og de som får bildene sine spredd, men det er alltid flere enn en side i en sak, avslutter han.

Serien strømmes på nrk.no fra søndag 22. september. Da slippes de første tre delene som handler om 17-åringen Sofia. De tre neste publiseres søndagen etter.

 

Se Nudes her

Slettmeg.no hjelper de som er krenket på nett

Dersom du trenger veiledning om bildedeling eller andre krenkelser på nett finner du det på slettmeg.no.