Gratis-konferanse åpner Nasjonal sikkerhetsmåned 2018, Åpen for ALLE


Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) åpner årets Nasjonale Sikkerhetsmåned med en gratis konferanse. Tema for sikkerhetsmåned 2018 er; hvordan avsløre skadelig e-post og nettsvindel?

Nasjonal Sikkerhetsmåned er en årlig kampanje for økt kunnskap om informasjonssikkerhet. Hensikten med kampanjen er å tilrettelegge for en nasjonal dugnad med mål om en tryggere digital hverdag, noe som bidrar til økt verdiskaping og velferd. Hva er da bedre enn å starte med en gratis-konferanse, åpen for alle?

Nasjonal Sikkerhetsmåned 2018 åpnes med en gratis-halvdagskonferanse den 27. september. Vi inviterer til OsloMet i Pilestredet 32. Dørene åpnes kl. 08:00 med mingling og gode diskusjoner.

Fra 09:00 til 12:00vil det bli gjennomført innlegg fra både offentlige og private virksomheter.

 

09:05 – 09:15 Statssekretær for Justis-, beredskaps- og innvandringsministeren,Thor Kleppen Sættem (H), vil åpne Nasjonal Sikkerhetsmåned 2018.
09:15 – 09:35 Nasjonal Sikkerhetsmyndighet 

Bente Hoff, fungerende avdelingsdirektør for Cybersikkerhet i NSM vil legge frem den årlige rapport «Et sikkert digitalt Norge – IKT risikobildet 2018».

09:35 – 09:55 BITS AS

Eivind Gjemdal fra BITS vil snakke om sårbarheten i samfunnet og betydningen av datasikkerhet. Finansbransjen sitter tett på hendelsene knyttet til hacking og IKT-trusler og vil vise hvordan utviklingen ser ut fra finansbransjens perspektiv. BITS vil til slutt gi gode råd for en sikrere digital hverdag.

09:55 – 10:15 Rufo.no AS. 

Knut Steinnes, daglig leder for en virksomhet med 20 ansatte vil fortelle hvordan det har vært å bli svindlet for 735.000 kr.

10:15 – 10:45 Pause
10:45 – 11:05 Kripos

Leder av NC3 Olav Skard Jørgensen vil redegjøre for Nasjonalt cyberkrimsenter «NC3». Målbilde, kompetanse, funksjoner og samarbeidsflater.

11:05 – 11:25 Microsoft

Ole Tom Seierstad, National Security Officer, Microsoft Norge vil snakke om beskyttelse av epost og hvordan kunstig intelligens og innebygde funksjoner stopper phishing og ondsinnet kode

11:25 – 11:45 Buypass

v/Mads Henriksveen og Lisa Ringvold Kristoffersen.

Hva er ekte og hva er falskt? Stadig flere blir utsatt for svindel på nett. Aktører med uærlige hensikter oppretter såkalte phisingsider (falske nettsider) for å få tilgang til dine persondata. Hvordan kan du vite at den du samhandler med er den vedkommende utgir seg for å være? Buypass viser konkrete eksempler på falske nettsider, og hvordan du som forbruker kan være sikker på at en nettside er ekte. Det tar nøyaktig 3 sekunder å kopiere en nettside. Hvordan kan du vite at du ikke blir lurt?

11:45 – 12:00 Utdeling av Fidusprisen 2018

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) vil dele ut den årlige FIDUS-prisen. Prisen går til den bedriften eller offentlige virksomheten som har utmerket seg best innenfor informasjonssikkerhet i året som har gått. Tidligere vinnere inkluderer blant andre Skandiabanken og Coop Handel Norge AS.

 

Arrangementet vil bli streamet. Her er linken til NorSIS sin Youtubekanal: https://www.youtube.com/watch?v=Ycbj2JNnMdU

 

NorSIS ønsker i år å åpne Nasjonal Sikkerhetsmåned med et langt større arrangement enn tidligere. Dugnadsånden er i fokus og vi legger et godt grunnlag for å gå inn i en spennende og begivenhetsrik sikkerhetsmåned. Under årets Nasjonale Sikkerhetsmåned skal vi stå sammen mot skadelig e-post og svindel på nett.

NorSIS med samarbeidspartnere utarbeider hvert år en opplæringspakke i informasjonssikkerhet i forbindelse med sikkerhetsmåneden. Dette programmet er nyttig for alle ansatte, uansett virksomhet, og inneholder generelle, grunnleggende råd som gjelder både privat og på jobb. Opplæringspakken er gratis for virksomheter med inntil 20 ansatte.

Årets opplæringstiltak for ansatte vil fokusere på hvordan man kan gjenkjenne skadelig e-post, hvordan man kan redusere tabuet for de som opplever å bli lurt og opplyse om tiltak som reduserer konsekvenser av skadelig e-post. I tillegg vil vi i samarbeid med Europols European Cybercrime Centre(EC3) og ENISA rette oppmerksomheten mot svindel på nett.

 

Bestill

For bestilling av opplæringspakken: xtramile.no/sikkerhetsmaneden2018

For bestilling av sikkerhetspåminnelser (gadgets):norsis.no/nettbutikk

 

Kontakt oss

Skulle du ha noen spørsmål om Nasjonal Sikkerhetsmåned 2018 eller opplæringspakken, ta kontakt med NorSIS på telefon 400 05 899 eller e-post post@norsis.no