Europol EC3 #MobileMalware Kampanje


 

European Cyber Crime Center (EC3) har i år valgt å satse sterkt under siste uke av European Cyber Security Month på en kampanje for å skape bevissthet rundt skadevare på mobilen.

Vi legger ut alt materiale som EC3 har laget i forbindelse med kampanjen på denne siden. Anvend gjerne materialet i din organisasjon, publiser det på interne nettsider eller heng plakatene med info opp på veggene. Vi oppfordrer alle til å følge med i sosiale medier på emneknaggene #mobilemalware og #mobilsikkerhet siste uken i oktober 2016.

I Norge blir kampanjen virkeliggjort gjennom et samarbeid mellom Kripos, NTNU Testimon Forensics Group og Norsk Senter for Informassjonssikring under nasjonal sikkerhetsmåned.

Budskap #mobilemalware

  1. Mobile enheter er mini-datamaskiner og bør beskyttes deretter.
  2. Skadevare på mobilen er er ondsinnede programmer rettet mot mobile enheter.
  3. Alle operativsystemer kan bli infisert av skadevare.
  4. Hvis din mobiltelefon blir infisert risikerer du å miste penger, din identitet, privat informasjon, bedriftens informasjon og hvis mobiltelefonen din slutter å fungere kan du miste all data som er lagret på den inkludert bilder, kontakter og e-post.
  5. Som mobilbruker bør du lære å beskytte deg selv mot disse farene.

Infographics

      infographic-mobile-banking_nor_thumb      infographic-mobile-ransomware_nor_thumb      infographic-web-based-threats_nor_thumb

 

infosheet-business_nor_thumb    infosheet-private-users_nor_thumb

 


Film

 

 

Informasjon fra Nasjonal sikkerhetsmåned er hentet fra flere kilder. Nasjonal sikkerhetsmåned vurderer informasjon før publisering, men Nasjonal sikkerhetsmåned kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.