NSA, RSA og overvåking


NSA (National Security Agency ) sin cyber overvåking er ikke begrenset til saker av nasjonal sikkerhet , ifølge varsler Edward Snowden .

NSA vil hente ut informasjon fra interessante selskaper som er gunstig for amerikanske interesser, selv om dette ikke har noe å gjøre med sikkerhet , fortalte han en tysk TV-nettverk.

Snowden nevnte det tyske konsernet Siemens som ett slikt mål for industrispionasje , i et intervju spilt inn i Russland som ble sendt på Tysk TV  søndag kveld .

Han vil ikke utdype hva NSA gjorde med slik informasjon og sier han overlater journalistene å avsløre detaljene.

Omtrent samtidig blir det informert fra California at Mikko Hyppönen og Bruce Schneier melder avbud på til den anerkjente RSA konferansen da det påstås at også RSA har sluppet NSA inn i sin programvare med en såkalt slumptallsgenerator. Mens RSA Conference USA 2014 holder til på Moscone-senteret i San Francisco 24. til 28. februar, tilbys den alternative TrustyCon 27. februar i AMC Metreon Theatre som ligger rett rundt hjørnet for Moscone-senteret. TrustyCon står for «Trustworthy Technology Conference». Forklaringen er at teknologi ikke bare må være sikker, den må også være til å stole på.

Snowdens siste påstander kommer mindre enn to uker etter at New York Times rapporterte at NSA plantet programvare i nesten 100.000 datamaskiner rundt om i verden for å drive overvåking samt lage en ” digital motorvei ” for å kunne gjennomføre egne cyber-angrep(BotNet).

I følge artikkelen fra New Yourk Times er det meste av programvaren plantet ved å få tilgang til ulike datanettverk , men NSA har også i økende grad tatt i bruk en hemmelig teknologi for å nå datamaskiner som ikke er koblet til internett. Denne teknologien bruker en “hemmelig kanal for radiobølger ” som kan overføres fra kretskort og USB-kort plantet i datamaskiner , ifølge rapporten, som siterer amerikanske tjenestemenn og NSA dokumenter lekket av Snowden .

NorSIS anbefaler

Det foregår en stor grad av overvåkning der ute. Være kritisk til hva du selv publiserer av informasjon, både privat og i jobbsammenheng. Små datafragmenter kan i dag lett settes sammen til et oversiktlig bilde over en hendelse, person eller system.

Les mer

Computer Weekly

Computer Weekly -RSA

Digi.no