NorSIS gratulerer vinnerne av ”Master of Cyber Security 2017”


Martin (22) og Nikolai (23) til topps i kåringen av Norges beste på IT-sikkerhet.

Konkurransen HackCon er i samarbeid med digi.no og har pågått siden i fjor sommer. Med perfekt score etter et par hundre oppgaver, fikk de to kandidatene først tilbud om å dele førstepremien. I stedet valgte de to kamphanene å kjempe videre i en spennende finale. Men etter to ekstrarunder med nye oppgavesett sto det fortsatt likt.

Martin Ingesen (22) og Nikolai Åsen Magnussen (23) er derfor begge utropt til vinnere. Nesten 3000 deltok i konkurransen. De kan smykke seg med tittelen ”Master of Cyber Security 2017” og de deler pengepremien på 10 000 kroner.

Da Martin i fjor fullførte en bachelor i informatikk gikk han rett fra skolebenken og ut i jobb hos Syscom. Der jobber han som SecOps-konsulent, et bindeledd mellom sikkerhet og drift. Samtidig tar han en master i informasjonssikkerhet ved NTNU på Gjøvik.

Egentlig ville jeg bli programmerer, som er noe jeg har ønsket hele livet. Men så tok jeg et sikkerhetskurs på skolen og likte det. Og så syntes jeg hacking er litt tøft også, da. Det er litt en guttedrøm å jobbe med dette, sier Ingensen til digi.no.

Nikolai Magnussen har på sin side under to år igjen av sivilingeniørstudiet i informatikk ved Universitetet i Tromsø, men også han ser fram til å jobbe med IT-sikkerhet etter fullført utdannelse.

Det er en fin og småpompøs tittel, gliser Magnussen om sin nye hedersbetegnelse som «master of cyber security».

Pengepremien kommer godt med nå som begge planlegger å reise sammen til DefCon i Las Vegas til sommeren, en av verdens største hackerkonferanser.

Den nasjonale cyber/informasjonssikkerhetskonferansen HackCon arrangeres av KUN nettverket. For tidligere HackCon har man også samarbeidet med HoneyNor og KINS (Foreningen Kommunal Informasjonssikkerhet). Nettverket samarbeidet fortsatt med KINS.

NorSIS gratulerer Martin Ingesen (22) og Nikolai Åsen Magnussen (23) med seier i ”Master of Cyber Security 2017”og berømmer tiltak som fremmer rekruttering til informasjonssikkerhets-bransjen.

Kilde: Digi.no.

Om HackCon.