NorSIS demonstrerer hackerangrep


Det er svært lett å ta over en PC i dag. Hackere gjør det hele tiden. NorSIS viser hvordan dette skjer.NorSIS holder svært mange foredrag i løpet av et år. På noen av disse demonstrerer vi hvor lett det er å ta over kontrollen på en PC eller mobiltelefon.

Dette kan for eksempel gjøres fordi operativsystem eller programmer på PC-en ikke er oppdatert, og det finnes sårbarheter der som kan utnyttes. Det kan også skje fordi du kopler deg til et trådløst nettverk, som noen med onde hensikter kontrollerer.

Eller om du har besøkende i virksomhetens lokaler som får lov å kople en USB-plugg til en av virksomhetens datamaskiner.

NorSIS anbefaler

  • Oppdater alltid alle programmer på PC-en, og sørg for å oppdatere så fort som mulig når rettelser kommer. Installer gjerne et program som hjelper deg med å holde programmene oppdatert.  NorSIS har oversikt over noen slike under sikkerhetsverktøy
  • Ikke koble til trådløse nettverk du ikke er sikker på opphavet til.
  • Se etter «S»-en i adressen til nettsteder du logger deg inn på. Adressen skal starte med «HTTPS» for at den skal være sikker. Se også etter hengelåssymbolet ved adressefeltet.
  • Slå på kryptering av e-posten din på mobiltelefonen, og ikke la den søke etter åpne nettverk når du beveger deg ute.
  • Vær forsiktig med mobilapper du laster ned utenfor de sertifiserte app-butikkene til leverandøren.
  • Tenk deg om før du klikker på lenker i e-poster og SMS-er, også fra avsendere du har tillit til.

Les mer

Bergens Tidende

Les veiledninger om sikringstiltak på NorSIS/ Veiledninger

Bruk sikkerhetsverktøy for å sjekke etter sårbarheter på PC-en