Nordea advarer mot sms-svindel


Flere banker er rammet av den samme svindelen de siste dagene.

TV2 melder i dag om at Nordea advarer mot sms-svindel.

Nordea ber kunder om å ta kontakt umiddelbart om de mottar sms-er som tilsynelatende kommer fra banken. Tekstmeldingen inneholder en lenke til en side hvor man bes om å taste inn fødselsnummer, kode og annen sensitiv informasjon som helst ikke bør komme i hendene på kriminelle.

Både kunder og ikke-kunder har mottatt den falske sms-en de siste dagene, opplyser Nordea. Om kundene har gitt fra seg sensitiv informasjon, vil banken sørge for å sperre nettbankavtalen eller gjennomføre andre tiltak.

– Vi oppfordrer på det sterkeste til å slette slike meldinger. Er det lenker i en sms eller en mail, er det et dårlig tegn. Trykk aldri på lenkene. Vi sender aldri ut meldinger til våre kunder med lenker til banken eller andre steder, understreker Synne Ekrem, senior kommunikasjonsrådgiver i Nordea.

Hun har opplysninger om at flere banker er rammet av den samme svindelen de siste dagene, men kan ikke si hvilke banker det dreier seg om. Det er ukjent hvor stort omfanget av svindelen er. Nordea understreker at de aldri ber om opplysninger som passord eller kontonummer via telefon, sms eller epost.

Sjekk også adressen i nettleseren før du oppgir sensitiv informasjon. Det er https://www.nordea.no som er bankens nettportal. Adressen i lenken på svindelmeldingen slutter på .com. I Nordeas nettbank vil adressefeltet bli grønt og man ser en hengelås.

Nordea ber folk som opplever svindelforsøk om å ta en skjermdump av meldingen, slette meldingen og sende bildet til banken.

Kilde: Tv2

Mer info fra Nordea om denne saken finner du her

 

 

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.