Nedtelling til Nasjonal Sikkerhetsmåned 2017


Nasjonal Sikkerhetsmåned har vært arrangert i Norge hvert år i oktober siden 2011. Dette gjøres i godt samarbeid med EU sitt informasjonssikkerhetsorgan ENISA. Som nasjonal koordinator for sikkerhetsmåneden i Norge er NorSIS stolte over å kunne presentere årets samarbeidspartnere og de ulike aktivitetene som skal foregå i oktober. Hensikten med kampanjen er å tilrettelegge for en nasjonal dugnad med mål om en tryggere digital hverdag!

Offisiell åpning av Nasjonal Sikkerhetsmåned 2017

Den offisielle åpningen av Nasjonal Sikkerhetsmåned 2017 er torsdag 28 september. NorSIS har invitert mediene og samarbeidspartnere til pressekonferanse i Oslo, og selve åpningen gjøres av Statssekretær Anette C. Elseth (Frp) fra justis – og beredskapsdepartementet.

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) vil presentere sin rapport «Et helhetlig IKT-risikobilde», og NorSIS vil deretter presentere funn fra den nye nasjonale undersøkelsen «Den norske digitale sikkerhetskulturen». Det vil også være innlegg fra Bits AS ved direktør Eivind Gjemdal «Individet – hackernes enkleste angrepsmål» og KPMG vil fremme funn fra topplederundersøkelsen og CIO Survey 2017 knyttet til cybersikkerhet. Pressekonferansen er kun for inviterte. Har du spørsmål om deltakelse på pressekonferansen, ta direkte kontakt med Ole Anders Ulsrud.

#sikkerhetsmåneden

Vi anbefaler alle som er med i Nasjonal Sikkerhetsmåned, enten som ansatt og bruker av ulike opplæringstilbud, som sikkerhetsansvarlig eller leder eller samarbeidspartner, til å følge med i media og på vår kampanjeside sikkert.no i oktober. Det kan være en fin måte å få med seg andres historier, få nye perspektiver og ny lærdom i en ellers hektisk hverdag. Del gjerne din historie.

Benytt dere av alle tilbudene og aktivitetene i oktober

Flere av våre samarbeidspartnere og andre har forskjellige arrangement i oktober som er åpne for publikum. Gå gjerne inn på sikkert.no/arrangementfor full oversikt. Hvis dere har arrangement i løpet av oktober som burde være synlige i denne oversikten, så send gjerne en e-post med beskrivelse til post@norsis.no. 

Se om dere kan dra nytte av de ulike foredragene gitt til foredragsdugnaden og arrangementene som ligger ute på sikkert.no

Det har vært stor interesse for opplæringspakken fra NorSIS i år og vi ønsker dere alle sammen lykke til med gjennomføringen av Nasjonal Sikkerhetsmåned 2017!