Nasjonal Sikkerhetsmåned 2020 er over – tusen takk til hver og en av dere som har vært med!


Tusen takk til alle samarbeidspartnere, dere som har bestilt opplæring, dere som har gjennomført opplæring og alle dere andre som har løftet opp sikkerhetsbudskapet gjennom oktober. Denne felles innsatsen er et stort skritt videre mot målet om et tryggere digitalt samfunn for oss alle.

Gjennom oktober har vi i NorSIS holdt engasjerte innlegg på en rekke webinarer og digitale seminarer, snakket oss varme i podcaster, pratet med interesserte, og av og til litt kritiske, journalister, tastet oss varme ved å skrive nettsaker og ikke minst delt, likt, kommentert og diskutert på sosiale medier til vi har hatt krampe i tomlene. Det har vært veldig gøy å følge med på alt engasjementet!

 

Er flere opptatt av digital sikkerhet enn før?

Vårt inntrykk er at det er flere enn noen gang som har engasjert seg i sikkerhetsbudskapene som løftes opp i oktober. Både i det å løfte dem opp, og å diskutere hva disse betyr for hver og en av oss. Kanskje skyldes det lyndigitaliseringen svært mange av oss har vært gjennom siden koronapandemien traff oss? Eller kanskje enda flere ser verdien av å forstå og å kunne håndtere digitale trusler. Særlig etter åpenheten mange virksomheter, både små, store, offentlige og private, har vist etter å selv ha blitt rammet av ulike digitale angrep.

Årets nysatsing – Secflix

En av våre nysatsinger i år er Secflix. En videoportal for filmer om informasjonssikkerhet. Ideen oppstod fordi det ikke var mulig å gjennomføre den normalt svært populære foredragsdugnaden vår på vanlig måte. I fjor ble det donert 70 foredrag gjennom foredragsdugnaden.

Ettersom vi også i årets opplæringspakke har gått over til utstrakt bruk av video heller enn tekst for å formidle sikkerhetsbudskapet, passet det godt å følge opp hver leksjon med en lenke til filmer på Secflix. Slik kan man den som ønsker se filmer som  gir dem mer kunnskap eller er til ettertanke som en oppfølging av temaet for leksjonen.

I tillegg har Secflix gitt oss en glimrende mulighet til å løfte frem våre samarbeidspartnere. Det har strømmet på med filmer til alle de fire kategoriene våre; smarte tips, pass på, fiks det og forstå det. Og vi har gledet oss stort over alle filmer alle dere samarbeidspartnere har laget til sikkerhetsmåneden og ikke minst at dere har ønsket å dele dem med oss.

Derfor er vi veldig glade for at Secflix i løpet av oktober har hatt 272 222 sidevisninger og tallene viser at veldig mange av de som har funnet veien til Secflix ser flere filmer når de først er i gang. Dette er et konsept vi definitivt vil se på hvordan vi kan og bør videreutvikle fremover.

Har du innspill eller ideer til å gjøre sikkerhetsmåneden 2021 enda bedre?

Nå som oktober er over, skal vi gå gjennom alle tilbakemeldinger, statistikk, tall og alt annet vi har for å evaluere årets kampanje. Om du har innspill til ting du enten likte, savnet eller kunne klart deg uten, vil vi svært gjerne høre fra deg på: post@norsis.no

Nå fortsetter det gode sikkerhetsarbeidet

Selv om oktober er over er det viktig at alle vi som jobber med sikkerhet fortsetter det gode arbeidet. Dersom vi alle skal ha en trygg digital hverdag kan det ikke vente til oktober neste år med å dele kunnskap, sørge for nødvendig opplæring eller øve på det vi har lært i årets kampanje. Våre tips til å fortsette å spre budskapet og kunnskapen om sikkerhet er å øve på ulike hendelser på Øvelsesportalen, se filmer på Secflix eller lese veiledere og ta gratiskurs på Nettvett. I tillegg til å følge oss i NorSIS på Facebook og LinkedIn.

Vi gleder oss til sikkerhetsmåneden 2021, håper vi ses!