Nasjonal sikkerhetsmåned 2015 er igang


Pressekonferanse i Oslo markerte åpning av sikkerhetsmåneden.

 

Nasjonal sikkerhetsmåned arrangeres av Norsk Senter for Informasjonssikring ( NorSIS ) for femte år på rad. NorSIS er en del av regjeringens helhetlig satsing på informasjonssikkerhet i Norge, og et uavhengig organ som jobber for å bidra til et trygt digitalt samfunn. Sammen med våre samarbeidspartnere og European Union Agency for Network and Information jobber vi for at informasjonssikkerhet skal bli en naturlig del av hverdagen for alle, blant annet ved å arrangere Nasjonal Sikkerhetsmåned og med vekt på budskapet ”Cyber Security is a shared responsibility”

 

Opplæringspakken for ansatte med ny rekord i år

Opplæringspakken i form av e-læring fra Junglemap, blir i løpet av oktober sendt ut til over 300.000 ansatte. Dette er 11,3 % av alle sysselsatte i Norge og det er et svært viktig bidrag til opplæring av ansatte i bedrifter. Tallene for i år viser at det er et økende antall bedrifter med færre enn 20 ansatte som vil gjennomføre opplæring for sine ansatte. Vi ser også at mange av de store virksomhetene gjennomfører spesialtilpasninger og egne aktiviteter som konkurranser, stands og interne arrangementer.

 

Foredragsdugnad og arrangementer nasjonalt

Å få tilgang på kompetanse innen informasjonssikkerhet er viktig. NorSIS har derfor lagt til rette for en foredragsdugnad. Dette gjør det i større grad mulig at det kan velges foredrag om informasjonssikkerhet i alle deler av landet. Via våre nettsider www.sikkert.no kan man finne frem til foredragsholdere der du bor. Det er 45 foredrag som er gitt fra ulike sikkerhetseksperter i Norge og 65 foredrag er bestilt. Dette betyr at mange ansatte i Norge vil få mer inngående opplæring gjennom foredrag internt i virksomheten. Gjennom våre samarbeidspartnere og foredragsdugnaden har vi registrert mer enn 80 ulike arrangementer.

 

Nasjonal sikkerhetsmåned – en viktig arena for bedre samarbeid

For å kunne gjennomføre Nasjonal sikkerhetsmåned, er vi avhengige av våre samarbeidspartnere i det private næringsliv og det offentlige. På tvers av bransjer og sektorer har de gitt bidrag på ulikt vis for at den norske befolkningen skal bli enda mer bevisst, påvirkes til bedre brukervaner og opplyst om hvilke tiltak som kan brukes. Full oversikt over våre 31 samarbeidspartnere finnes på www.sikkert.no.

Konserndirektøren i COOP, Geir Inge Stokke, uttalte under pressekonferansen at samarbeid om informasjonssikkerhet er svært viktig og at “det er ikke her vi skal slåss med våre konkurrenter”.

Mer informasjon om NorSIS finner du på www.norsis.no og egen kampanjeside for Nasjonal sikkerhetsmåned på www.sikkert.no

 

Talsperson for NorSIS er:

Adm.dir Roger Johnsen.

Epost: roger@norsis.no

Pressebilde av Roger Johnsen finnes her.

 

Eller kontakt Brigitte Førsund på mobil 99 10 22 90 eller epost Birgitte@norsis.no som vil sørge for videre oppfølging og kontakt med talsperson.