Mye personlig informasjon på avveier


Mange hendelser fra seriøse aktører har gitt personlig informasjon  på avveier.Den britiske storbanken Barclays har meldt at dokumenter om 27.000 av bankens kunder skal være på avveier. Ca 1.000 kunder skal allerede være svindlet som følge av kompromitteringen. Kundedokumentene inneholdt informasjon som kontonummer, passnummer, forsikringsnummer og informasjon om kundens helse og økonomi, skriver the Daily Mail.

For kun kort tid siden opplevde en av USAs største butikkkjeder å bli frastjålet alle detaljer fra 40 millioner debet- og kredittkort, inkludert krypterte PIN-koder, navn, kortnummer, utløpsdato og koder.  Target rapporterer også at annen kundeinformajon, som navn, adresser og telefonnummer for 70 millioner kunder er stjålet. Også norske kunder som handlet i Target butikkene i desember i fjor er rammet.

NorSIS arrangerer 11.2 og 12.2 konferansen IDentitet, hvor vi setter søkelyset på behandling av identitet og autentiseringsløsninger, og muligheter og status med tanke på svindel.

NorSIS anbefaler

  • Privatpersoner bør tenke seg nøye om hvor de gir fra seg sin personlig informasjon. Ta gjerne vår selvtest
  • Et viktig tiltak er å sørge for å ha forskjellig passord på forskjellige tjenester. For å klare dette må man finne seg et system, som gjør at det fortsatt er lett å huske for deg, men vanskelig å gjette for andre.
  • Bedrifter må sørge for gode rutiner for å sikre sine data om kunder og ansatte. Gjennomfør NorSIS sin sjekkliste for å sikre kundedata.

Les mer

 

 

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.