Mange har fått hacket gmail


Vi har sett en stor økning i brukere som har fått hacket gmail-kontoen sin.De som tar over Gmail-kontoen sender ut e-poster til samtlige kontakter og ber om penger. Kontoen blir overtatt / hacket ved at eieren mottat en falsk e-post fra Google, der man blir bedt om å bekrefte brukernavn og passord.

NorSIS får mange henvendelser på denne typen dataangrep, og gjennom tjenesten Slettmeg har vi laget en veiledning for å bistå dem som er rammet.

NorSIS anbefaler

Vær oppmerksom på e-poster som utgir seg for å være sendt av Google, banken din eller lignende. Kontroller at e-postene er ekte, og hvis du er i tvil, ta kontakt med Slettmeg.no eller en datakyndig bekjent.

Gi aldri fra deg passordet ditt til noen, selv ikke Google!

En annen god måte å forhindre slikt på er å aktivere såkalt 2-trinns bekreftelse. Hvordan dette gjøres for Gmail kan du lese mer om her: http://www.google.com/landing/2step/?hl=no

Hvis skaden allerede har skjedd og du har blitt hacket følg denne veiledningen

Eller ta kontakt med vår tjeneste Slettmeg. Kontaktinformasjon finner du på slettmeg.no

Les mer

Slettmeg.no

Veiledning for hacket g-mail konto

 

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.