Lanserer gratis e-læringskurs etter koronautbrudd


Koronaviruset har skapt en ekstraordinær situasjon. NorSIS tilbyr derfor et gratis e-læringskurs om sikkerhet på hjemmekontor, for å redusere den økte faren for cyberangrep.

– Det er en kraftig økning av svindelmetoder i omløp i Norge akkurat nå. Det rapporteres om flere phishingangrep, men også andre typer svindler som er mer personrettet ved bruk av sosial manipulasjon. E-læringskurset gjør ansatte i norske virksomheter og den enkelte borger bedre rustet til å håndtere trusler, sier administrerende direktør i NorSIS, Peggy Sandbekken.

Leksjonene heter «Svindel og utpressing», «Trygg bruk av videomøter» og «Jobb trygt på hjemmekontor». Hver leksjon tar 7-8 minutter å gjennomføre. Kurset er lagt opp slik at virksomheter kan gå gjennom kurset felles på videomøte eller ved at den enkelte ansatte går gjennom kurset på egen hånd.

Du finner nettkurset om sikkerhet på hjemmekontor på nettvett.no

Investert tid i kunnskap er bra for virksomhetens sikkerhet

I følge Peggy Sandbekken er det i mindre grad den fysiske sikringen av datamaskinen og hjemmenettverket til hjemmekontoret som er den store digitale utfordringen de neste månedene.

– Det er et tydelig behov for informasjon om den økte forekomsten av svindelforsøk akkurat nå. Kunnskap om hvordan en skal beskytte seg mot dette, enten du sitter på hjemmekontor eller det er privat, er kanskje det enkeltstående virkemiddelet som har størst betydning for informasjonssikkerheten. Våre gratis e-læringskurs er en god investering i egen og virksomhetens sikkerhet, sier administrerende direktør i NorSIS, Peggy Sandbekken.

NorSIS har sammen med Næringslivets Sikkerhetsråd lansert en nettside som blir oppdatert med gode råd og tips for å ha et trygt digitalt liv i disse usikre tider. Her finner du enkle og tilgjengelig råd for de fleste målgrupper.