Kryptering blir normen


HTTPS er i ferd med å bli en viktig bransjestandard internasjonalt.

Dette skriver Mads Henriksveen fra Buypass i et debattinnlegg hos Digi. Buypass er sertifikatutsteder for norsis.no

NorSIS sitt sertifikatHan skriver videre: Internet Architecture Board sier at kryptering må være normen. Den amerikanske presidenten Barack Obama og Det hvite hus følger opp ved å vedta at alle amerikanske offentlige nettsteder skal sikres med HTTPS.

Tor-prosjektet og Electronic Frontier Foundation, som begge er opptatt av personvern på nett, har i felleskap utviklet en egen plug-in for aktuelle nettlesere som sikrer nettbrukere HTTPS overalt for tjenester som støtter det.
Nå ser det også ut til at flere av nettleserne, med Mozilla og Google i front, vil merke HTTP-tilkoblinger som usikre, og dermed «degradere» brukeropplevelsen for ukryptert innhold. Dette gjelder spesielt når vi beveger oss over i HTTP/2 – en ny versjon av http-protokollen som vil gi raskere og mer effektive tilgang til tjenester på nett.

Flere aktører, igjen med Google og Mozilla i front, mener at den eneste trygge måten å ta i bruk den nye protokollen på i det åpne internettet, er å bruke kryptering. Derfor vil verken Chrome eller Firefox støtte HTTP/2 uten at også krypteringsteknologien TLS er i bruk.

Søkemotorer som Google har også allerede valgt å gi høyere ranking til de nettstedene som velger å kjøre HTTPS.

NorSIS anbefaler

Gå i dialog med leverandør og start diskusjonen om bruk av https på bedriftens nettsider om dere ikke allerede har implementert dette.

Les mer

Digi.no

Hva er https?

 

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.