Ikke la deg lure på Facebook


Mange får pengekrav etter å ha deltatt i konkurranser på Facebook.

Forbrukerrådet sier til Nettavisen av de har mottatt mange klager fra nordmenn som har deltatt i konkurranser på Facebook. Typisk er konkurranser der man f eks kan vinne en iPhone6.

I forbindelse med konkurransen må de gi fra seg personlige opplysninger som navn, e-post adresse, telefonnummer og adresse. I etterkant mottar de en faktura på e-post med beløp fra 5 til over 1000 kroner.

Forbrukerrådet sier det er forbudt for næringsdrivende å sende ut krav om betaling av varer og tjenester uten av det foreligger en avtale. Når man ikke har en avtale er man ikke forpliktet til å betale.

NorSIS anbefaler

Vær på vakt om noen forsøker å lure deg gjennom å bruke tillit, frykt eller fristelser til å gi fra deg personopplysninger eller direkte penger. Det gamle ordtaket «Er noe for godt til å være sant, så er det det», gjelder som regel.

Mottar du en faktura på noe du ikke har bestilt eller inngått en avtale på, så send en klage til selskapet, og vis til angrerettloven. Les mer om dette hos Forbrukerrådet.

Les mer

Nettavisen

Forbrukerrådet

NorSIS veiledning om nettsvindel

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.