Hvilken informasjon deler du?


Hvilken informasjon om deg eller din bedrift ligger på nettet? Stopp. Tenk. Klikk.Dagbladet skriver om beredskapsplaner, informasjon om brannberedskap og flysikkerhet som lå åpent tilgjengelig for Midtre Hålogaland 110-sentral.

I oktober er det Nasjonal Sikkerhetsmåned. NorSIS setter fokus på viktige temaer innen informasjonssikkerhet. hovedtema for Nasjonal Sikkerhetsmåned er STOPP. TENK. KLIKK.

USA og 25 Europeiske land arrangerer også sikkerhetsmåned i oktober.

Blant de viktige temaene er å tenke seg om hvilken informasjon man legger ut på nett. Dette gjelder både for privatpersoner og virksomheter.

VI har i hele oktober en reklame på P4 som omhandler akkurat dette temaet. Du kan også se filmen for radioreklamen på vår YouTube kanal.

NorSIS anbefaler

Gjennomfør opplæring for dine ansatte med tanke på hvilken informasjon som skal beskyttes og hvilken informasjon som kan være tilgjengelig for alle

Tenk over om all informasjon du legger ut på Internett, også på sosiale medier, kan misforstås eller kan brukes i feil kontekst på et senere tidspunkt.
Dette gjelder også bilder. Husk at du må spørre vedkommende først om du tenker å legge ut bilder av andre. Si fra til andre om de skriver eller legger ut bilder om deg som du ikke liker og be de om å fjerne det.

Les mer

Dagbladet

NorSIS sin film om hva du legger ut på nett.

Lytt på P4 i hele oktober og hør våre tips om informasjonssikkerhet

Følg oss på Facebook. Mange nyttig råd blir lagt ut i hele oktober.

Kampanjesiden for Sikkerhetsmåneden er  www.sikkert.no

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.