Hvilke bilder kan du publisere på nett?


Ikke alle ønsker bilde av seg selv lagt ut på nett. Spør før du legger ut.Klikk.no har satt fokus på hvilke motiver du kan ta bilde av når du er på reise, og hva du bør være forsiktig med.

NorSIS kommenterer at du trenger samtykke for å kunne dele bildene dine av andre sosiale medier som Facebook og Instagram.

– Spør om det er greit å ta bilde, og fortell hvor du tenker å publisere det, råder Tessem i NorSIS. I Norge har vi en strengere lov enn de fleste andre land. Den fastslår at det er pesonen som er blitt tatt bilde av som bestemmer hvor bildet kan publiseres.

NorSIS er ansvarlig for tjenesten Slettmeg. Her får vi daglig mange henvendelser fra noen som ønsker å slette bilder, profiler eller annen informasjon fra Internett.

 

Det kan være mange grunner til at personer ikke ønsker bildene sine på nettet. Det kan være folk som bor på hemmelig adresse eller som av andre grunner ikke vil bli gjenkjent. Vis respekt, trå varsomt og spør der det er mulig!

NorSIS anbefaler

  • Ha respekt for andre og spør før du deler bilder av andre på nett
  • Tenk på at barn ikke alltid har mulighet til å uttale seg. Vurder om barnet liker at bildene av de ligger tilgjengelig for alle når de blir eldre.

Les mer

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.