Hver tiende 13 til 15-åring sender nakenbilder på Snapchat


Offer for egen impulsivitet

NRK skriver i dag at en av ti ungdommer i 13 til 15 årsalderen sender bilder med intimt eller seksuelt innhold. – Et forbausende høyt tall, sier førsteamanuensis Berit Skog ved NTNU, som har gjennomført en undersøkelse blant ungdom.

Spørreundersøkelsen blant 1142 brukere av Snapchat i Norge, viser at svært unge både får og sender nakenbilder, eller intime snapper.

– Ti prosent av de mellom 13 og 15 år sender sånne bilder, mens 32 prosent mottar bilder. I alderen 15 til 17 år er tallene enda høyere. Her har over 60 prosent mottatt intime bilder på snap, sier Skog til NRK.

Skog forteller at det i større byer finnes grupper som oppfordrer folk til å legge ut intime bilder på Snapchat. – De unge opplever at dette er blitt så vanlig at de henger seg på trenden for å være in i et ungdomsmiljø, sier Berit Skog.

Problemet er at bildene ikke nødvendigvis forsvinner. De intime bildene kan bli fanget opp, lagret og lagt ut på internett. Dette kan få store konsekvenser for ungdommer som i enkelte tilfeller har mistet venner og måtte bytte skole i etterkant av å ha delt intime bilder av seg selv.

Kilde og NRK – artikkel i sin helhet her:

 

NorSIS anbefaler:

Vår rådgivningstjeneste Slettmeg.no

 

 

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.