Hva er antivirus?


Denne månendens nyhetsbrev  Ouch! fra SANS beskriver hvordan et antivirusprogram fungerer.

Det er gjesteredaktør Jake Williams som beskriver hva et antivirusprogram er, hvordan de fungerer og hvorfor vi trenger det.

Du kan her lese om ulike begreper som blir brukt for «virus» og hvordan disse fungerer. Det er beskrevet hvordan du anskaffer deg et antivirusprogram og hvorfor du trenger det. Til slutt følger viktige tips om antivirus. En kortversjon av disse tipsene er:

 1. Installer antivirus fra en leverandør du stoler på.
 2. Sørg for at du har installert siste versjon av antivirusprogrammet
 3. Sørg for at antivirusprogrammet automatisk skanner eksterne medier, som USB-minnepinner og sørg for at skanning
  skjer i sanntid.
 4. Følg med på advarsler som kommer fra antivirusprogrammet.
 5. Ikke skru av eller avinstaller antiviruset fordi du føler at det gjør PC-en din tregere, blokkerer nettsider eller
  hindrer det i å installere en applikasjon eller et program. Hvis du får problemer ta kontakt med helpdesk eller antivirusleverandøren
 6. Ikke installer flere antivirus på samme maskin. Det kan da oppstå  konflikter og redusere sikkerheten på datamaskinen.
 7. Sørg for at du forstår advarslene som antiviruset gir.

NorSIS er ansvarlig for den norske versjonen av dette nyhetbrevet.  Et frivillig  gruppe med personer og virksomheter sørger for at nyhetsbrevet fra  SANS i dag blir oversatt til 26 språk og distribuert over hele verden hver måned.

NorSIS anbefaler

 • Les nyhetsbrevet Ouch! og lær mer om antivirusprogrammer.
 • Abonner gjerne på nyehtsbrev fra SANS og Ouch!, så får du et månedlig nyhetssak om et relevant tema innen informasjonssukkerhet. Abonnere på nyhetsbrevet på denne siden.

Les mer

Les mer om antivirusprogrammer

Om SANS og Ouch!

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.