Hackernettverket «Gameover Zeus» er avslørt


 

Gruppen er kjent under navnet til programvaren som har gitt dem adgang til PC-er verden rundt, «Gameover Zeus». En av framgangsmåtene var å låse dokumenter på en maskin, og kreve løsepenger for å gi brukeren tilgang igjen. Mellom 500.000 og 1 million maskiner er rammet av det ondsinnede programmet, og er et av de mest effektive programmene som noensinne er laget for å stjele informasjon. Til sammen skal gruppen ha svindlet og truet til seg mer enn 100 millioner dollar (600 millioner kroner).

Det var en USA-ledet operasjon som førte til at hackernettverket ble avslørt og den russiske mannen som er utpekt som hovedmannen, skal også ha skrevet det originale Zeus.

– Denne svindelmetoden var svært sofistikert og lukrativ. De nettkriminelle gjorde det ikke lett for oss å stoppe dem, sier Leslie Caldwell i det amerikanske justisdepartementet.

Kilder:

Symantec – Security Response

NRK

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.