Google Play fjernet 13 spill med skadelig programvare


Over 560 000 personer er berørt i følge sikkerhetsekspert og malware-forsker Lucas Stefanko. Alle spillene er kjørespill fra samme utvikler, Luiz O. Pinto. Har du installert et slikt spill bør du slette det umiddelbart.

Når spillene ble lastet ned fikk brukerne, uten at de visste det, en tilleggsapplikasjon installert på telefonen. Det melder pressfire.no

Tilleggsapplikasjonen som la seg umerket i bakgrunnen på telefonen, heter «Game Center». Den fikk tilgang til nettverk og telefon, og viste annonser uten brukerens samtykke. Den har også hatt tilgang til annen informasjon som i teorien kunne ha blitt kopiert og sendt tilbake til utvikleren. Det er imidlertid usikkert om dette har skjedd i praksis.

Spillene med denne skadevaren har titler som «Extreme Car Driving», «Motor Cross Extreme», «Truck Cargo Simulator», “Moto Cross Extreme” og er alle laget av Luiz O. Pinto. Google Play har nå fjernet spillene, men dersom du har lastet ned noen av disse bør du slette det umiddelbart.

Tips til sikker mobilbruk

I utgangspunktet er mobiltelefonen sikrere enn PC´en din, men det er likevel viktig å tenke gjennom hva man gjør og ikke minst hva man laster ned på telefonen. Her er ti tips for sikrere mobilbruk fra Nettvett.no.