God aktivitet i første oktoberuke


Demonstrasjon av mobilhacking og ønske om å sikkerhetsmåle innbyggerneTirsdag den 1. oktober 2013 inviterte NorSIS til pressekonferanse i Oslo sammen med samarbeidspartnerne Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Cyberforsvaret, BSK, DataEquipment og PwC. Media viste stor interesse for kampanjen Nasjonal Sikkerhetsmåned som pågår hele oktober, samt rapportene presentert av NSM og PwC.

Tall fra NorCERT viser at antall angrep øker og fra flere hold kommer det tydelig tale om at det er brukeren som er det siste forsvar. En ny rapport fra PwC viser at antallet sikkerhetsangrep mot verdens bedrifter har økt med 25 prosent i løpet av det siste året. 66 prosent av angrepene var rettet mot kunde- og ansatteinformasjon.

Direktør ved NorSIS, Tore L. Orderløkken var i NRK Radio morgensending før pressekonferansen, og senere på dagen i TV2 nyhetsstudio med Roar Thon fra NSM for å fortelle mer om Nasjonal Sikkerhetsmåned og samarbeidet mellom NorSIS og NSM. – Neste år ønsker vi å måle kompetansen til innbyggerne før og etter kampanjen for å kunne dokumentere effekten. sa Orderløkken på pressekonferansen.

Alle medieoppslagene denne uken viser at media også har tatt sitt ansvar og bidratt til å få budskapet ut. Demonstrasjon av mobilhacking ble vist på VGTV, Teknisk Ukeblad og TV2, med budskap om å være mer bevisst som bruker, og dermed sikre trygg bruk av både mobil og PC.
Første uken av nasjonal sikkerhetsmåned er gjennomført og langt over 115 000 ansatte har begynt på sin opplæring for å øke sin kompetanse innen informasjonssikkerhet. Økt kompetanse gir økt sikkerhet for både bedrift og privatperson.

NorSIS anbefaler

STOPP. TENK. KLIKK.

Oppdater alle programmene på dine enheter, også mobiltelefoner.
Følg oss og kommenter våre saker på Facebook.

Les mer

sikkert.no

Facebook

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.