Gi aldri fra deg passord


Om noen spør deg etter passordet ditt – så gi det aldri fra deg. Mange svindlere ber om dine passord via phishing e-post og telefoner….. Stopp. Tenk. Klikk.I oktober er det Nasjonal Sikkerhetsmåned. NorSIS setter fokus på viktige temaer innen informasjonssikkerhet. hovedtema for Nasjonal Sikkerhetsmåned er STOPP. TENK. KLIKK.

USA og 25 Europeiske land arrangerer også sikkerhetsmåned i oktober.

Passord – et viktig sikringstiltak

Passord er et svært viktig tiltak for å sikre alt fra tilgang til din nettbank, til bruk av din mobil. Passord gir sikring av dine data og er inngangsdøren til informasjon du ikke bør dele med andre. Et godt passord hindrer blant annet at andre utfører oppgaver eller gjør endringer i ditt navn.

At du ikke gir fra deg passord er derfor svært viktig. Banker og offentlige myndigheter vil aldri spørre deg om ditt passord. Verken via e-post eller på annet vis. Ditt passord er ditt og bare ditt. Så oppgi aldri ditt passordet til andre.

Eksempler på forsøk for å lure ut informasjon fra brukere, er svindelforsøket som går ut på at noen utgir seg for å være fra Skatteetaten. Dette har Les artikkel her:

Et av de viktige temaene NorSIS setter fokus på er håndtering av passord. Dette gjelder både for privatpersoner og virksomheter.

VI har i hele oktober en reklame på P4 som omhandler akkurat dette temaet. Du kan også se filmen for radioreklamen på vår YouTube kanal.

NorSIS anbefaler

Gjennomfør opplæring for dine ansatte med tanke på hva som er gode rutiner for passord og hvordan man bør lage passord.

Gi aldri fra deg passord til andre; hverken til familiemedlemmer, til banken eller politiet.

Virksomhetene må også ha en løsning slik at ansatte ikke trenger å gi passord fra seg for brukerstøtte. Det finnes ulike løsninger for dette.

Les mer

NorSIS sin film om hva du legger ut på nett.

Lytt på P4 i hele oktober og hør våre tips om informasjonssikkerhet

Følg oss på Facebook. Mange nyttig råd blir lagt ut i hele oktober.

Kampanjesiden for Sikkerhetsmåneden er  www.sikkert.no

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.