Første politidistriktet med egen nettpatrulje


Oslo politidistrikt har opprettet sin egen nettpatrulje. Gruppen består av seks politibetjenter som nå har tatt fatt på patruljering av sosiale medier. Hovedfokuset til gruppen vil være barn og unge, men alle er velkomne til å ta kontakt.

Fremover kommer nettpatruljen i Oslo politidistrikt til å legge ut snaps, stories, blinkskudd fra hverdagen, spørsmål og svar på facebook, instagram og snapchat.

Nettpatruljen er et lavterskeltilbud til deg som kanskje ikke har lyst til å ringe politiet, eller møte opp på en politistasjon. Har du spørsmål eller trenger å snakke med noen i politiet, ta kontakt med dem på Facebook messenger. Haster det, ring 112.

Oslo politidistrikt er det første distriktet ute med en nettpatrulje. Fra før har Kripos etablert, og nå driftet en nettpatrulje over tid. Hovedsakelig har arbeidet til nettpatruljen vært å gi råd og veiledning, samt svare på spørsmål fra publikum.

Kripos sin nettpatrulje har vært en del av satsningen politiet har kalt politiets tilstedeværelse på internett. Politiet ønsker å drive et åpent, forebyggende politiarbeid på en plattform der de møter folk flest. De ønsker å være en premissleverandør for trygg og god nettbruk og et synlig politi som er tilgjengelig for folk på internett.

I følge Politiforum skal alle politidistrikt i tiden fremover opprette egne nettpatruljer, og fagansvarlig for nettpatruljen i Oslo politidistrikt Anne Katrin Storsveen håper at politiet kan bygge tillit og bli gjenkjent ved å være på nettet, samtidig som de også skal være ute å møte borgerne. Hun har uttalt til Politiforum at det er viktig for politiet å være til stede på nettet. Tilbudet skal være en informasjonstjeneste hvor publikum kan spørre om det de vil.

Politiet sier selv at kriminalitet har flyttet seg til internett, og at det er viktig for dem å få tips slik at de kan reagere raskere og være i forkant.

Tilbudet nettpatruljen i Oslo politidistrikt gir er foreløpig begrenset til dagtid, men de vil utvide arbeidet til kveldstid på sikt. Arbeidet vil foregå via deling av innhold, historier, råd og veiledning, for å bidra til et tryggere internett.

 

Kilde: Politiforum.no: Politiet tar i bruk sosiale medier: – Vi ser at det har vært en stor etterspørsel