Følg oss digitalt fra Arendal – læring fra cyberangrep og politisk debatt om digital sikkerhet


Alle virksomheter som ikke har opplevd et dataangrep må regne med å bli rammet. Kan du få problemer med politiet om du betaler et løsepengeviruskrav som finansierer kriminell virksomhet? Er det egentlig noe du kan gjøre noe å sikre deg mot slike cyberangrep? Og gjør politikerne nok for å sørge for datasikkerheten i Norge? Sammen med SMB Norge har vi har samlet eksperter, ofre og politikere til to arrangement i Arendal for å gi deg svar på alt dette. Ikke i Arendal denne uka? Følg strømmingen av arrangementene.

Under Cyberangrep – hva skjedd og hva har vi lært?

Vi starter kl 15.30 med en panelsamtale der to ofre i samme verdikjede sammen en advokat og vår administrerende direktør snakker om hva de har lært av å rammes av et cyberangrep. Alle virksomheter som ikke er rammet må regne med å bli det i fremtiden. Målet med samtalen er at du som hører på skal dra nytte av den dyrekjøpte erfaringen de som har opplevd et slik angrep har gjort. VI vil komme inn på hva de skulle ønske de hadde hatt på plass før de ble rammet for å kunne håndtere det enda bedre, hvilke tips ekspertene har for å sikre seg mot slike angrep og gjøre håndteringen lettest mulig og mye mer.

Les mer om arrangementet i programmet for Arendalsuka

Tid: tirsdag 17.8 kl 15.30
Sted: Steenhuset, Arendal

Følg strømmingen fra kl 15.30 tirsdag 17.8

Bør regjeringen ta mer ansvar for datasikkerheten og beredskapen i offentlig og privat sektor?

Etterpå utfordrer vår administerende direktør, Lars-Henrik Gundersen distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H), stortingsrepresentant og medlem i justiskomiteen, Maria Aasen-Svendsrud (Ap), stortingsrepresentant og første nestleder i kommunal- og forvaltningskomiteen Helge Andre Njåstad (Frp) og partner i Otte Torgeir Waterhouse om regjeringens arbeid med strategier for avdekking og håndtering er nok for å sørge for datasikkerheten og beredskapen i samfunnet vårt. Holder det å legge innsatsen i å avdekke og gjenopprettet etter datainnbrudd eller bør det også legges politiske føringer for forebyggende tiltak?

Les mer om arrangementet i programmet for Arendalsuka

Tid: tirsdag 17.8 kl 16.15
Sted: Steenhuset, Arendal

Følg strømmingen fra kl 16.15 tirsdag 17.8