Falske nettsider


Falske nettsider av Facebook og Gmail blir brukt til å lure fra deg brukernavn og passord.

Vi har i den siste tiden blitt kontaktet av personer som har blitt lurt til å gi fra seg både brukernavn og passord til diverse nettjenester.

Personene har latt seg lure til å legge inn kontoinformasjon på falske nettsider, som ved første øyekast ser identiske ut med nettsider de vanligvis pleier å besøke.

Dermed kan de gjøre hva de vil med kontoen din. Det første de gjør er å endre passordet ditt, slik at du ikke lenger kommer inn på siden din. De endrer også språket til for eksempel kinesisk noe som gjør det vanskeligere for deg å navigere på tjenesten.

Deretter utgir svindlerne seg for å være deg, ved å sende e-poster eller meldinger til personer i kontaktlisten din.

De siste dagene har det vært eksempler på at nordmenn har fått e-poster fra bekjente som påstår at de er blitt ranet for mobil og penger i utlandet, og med ønske om at e-postmottakeren sender penger til en utenlandsk adresse for å hjelpe til i den tilsynelatende vanskelige situasjonen.

NorSIS anbefaler.

Bruk forskjellige passord på forskjellige nettjenester. Hvis noen får tak i ett av passordene dine, får de ikke tilgang til alle nettjenestene dine.

Registrer mobiltelefonnummeret ditt. Mange tjenester ber deg om å registrere telefonnummeret ditt, det kan i mange tilfeller gjøre det enklere å få tilbake kontrollen på kontoen.

Unngå å klikke på lenker i e-poster. Skriv heller inn adressen til nettjenesten i adressefeltet.

Les mer.

http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.11076956

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.